پژوهشکده مجازی روابط عمومی

پیش بسوی فراگیری روابط عمومی...

پژوهشکده مجازی روابط عمومی

پیش بسوی فراگیری روابط عمومی...

«دستگیری دو تیم خبری بی‌بی‌سی در ایران»

رادیو زمانه - یک نماینده مجلس ایران از دستگیری دو تیم خبری بی‌بی‌سی به اتهام «جمع‌آوری اطلاعات» برای بریتانیا خبر داد.

محمدکریم عابدی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس امروز (شنبه) در گفتگو با خبرگزاری ایلنا، گفت که این افراد در قالب یک شرکت خبررسانی «به دنبال ایجاد یک شبکه اطلاعاتی با حمایت سفارت انگلستان در تهران بوده‌اند.»

آقای عابدی هیچ اشاره‌ای به هویت، زمان و مکان دستگیری این افراد که از سوی ماموران اطلاعاتی جمهوری اسلامی دستگیر شده‌اند، نکرد.
مقام‌های رسمی دولتی ایران و مسئولان بی‌بی سی نیز تاکنون در این خصوص اظهار‌نظری نکرده‌اند.

به گفته این نماینده مجلس، این افراد در ایران با برخی سازمان‌های دولتی همکاری خود را آغاز کرده و مشغول «یارگیری برای کار اطلاعاتی» بوده‌اند.
آقای عابدی همچنین اظهار داشت که کار مطالعاتی بر روی چند تیم دیگر این گروه در حال انجام است.

خبر دستگیری برخی خبرنگاران بی‌بی سی از سوی ماموران امنیتی ایران در حالی منتشر می‌شود که وزارت ارشاد در سی‌ام مهرماه گذشته به خبرنگاران ایران هشدار داده بود که مراقب درخواست‌ها مبنی بر همکاری با شبکه‌های تلویزیونی «فاقد‌مجوز» به خصوص شبکه تلویزیونی فارسی‌زبان بی‌بی‌سی باشند.

شبکه تلویزیونی فارسی‌زبان بی‌بی‌سی که قرار است در آینده‌ای نزدیک آغاز به‌کار کند، در ماه‌های اخیر برخی روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه‌ای در ایران را استخدام کرده است.
ریچارد سمبروک رئیس شبکه جهانی بی‌بی‌سی ۳۱ اردیبهشت ماه امسال در جریان برگزاری نهمین جشنواره بین‌المللی و نخستین اجلاس جهانی رادیو در اصفهان، از راه‌اندازی تلویزیون فارسی‌زبان این بنگاه خبری در پائیز سال‌جاری خبر داده بود.

آن‌طور که در بیانیه معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد آمده، این شبکه تلویزیونی قصد دارد با افراد «مشکوک، معلوم‌الحال و ضد امنیتی» برنامه‌هایی «درباره موضوعات مشکوک» تهیه کند.

در ایران پس از روی کار آمدن محمود احمدی‌نژاد در سال ۱۳۸۴ تاکنون صدها خبرنگار به خاطر توقیف روزنامه یا مجله‌شان، شغل خود را از دست داده‌اند.

طی سه سال گذشته برخی روزنامه‌نگارانی که شغل خود را از دست داده و امیدی برای فعالیت رسانه‌های در ایران نداشته‌اند، از سوی برخی رسانه‌های خارجی دعوت به همکاری شده‌اند.

هیئت نظارت بر مطبوعات، وابسته به وزارت ارشاد، در دوران ریاست جمهوری احمدی‌نژاد، ده‌ها روزنامه و مجله را توقیف و قوه قضائیه نیز تعدادی از روزنامه‌نگاران را احضار و روانه زندان کرده است.

سازمان گزارشگران بدون مرز ۲۵ مهرماه امسال با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که ایران هم‌چنان بزرگ‌ترین زندان روزنامه‌‌نگاران در خاورمیانه است.

بر اساس گزارش‌ها طی هشت سال گذشته، بالغ بر ۲۰۰ روزنامه و مجله در ایران توقیف شده‌اند.

سال گذشته نیز بیش از ۵۰ روزنامه‌نگار تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد